Att baka inför påsken

Påsken infaller ganska sent detta år. Inte förrän 21 april kommer påskdagen. Men på den ljusa sidan lämnar ju detta gott om tid att verkligen planera påsken och allt man planerar äta under helgen.

När det kommer till godsaker och bakverk finns det en hel del påskrelaterat att välja mellan. Choklad är en sann klassiker som kommer i så många olika former. Och med tanke på hur många varianter av ägg vi använder oss av under påsken är det ju föga förvånande att chokladägget kanske är en av de mest använda godsakerna. Och vi lägger ju gärna ned dem i ägg av kartong för att ge bort till alla sötsaksälskande personer, både stora och små.

Medan chokladäggen ofta köps färdiga i butiker kan man även gå ett steg längre och göra sina egna. Och det är långt från det enda påskiga man kan baka i hemmet. Har man svårt att hitta några riktiga påskrelaterade recept kan man alltid titta på existerande recept och kanske bara ändra på ett och annat.

Färgen är något som lätt sätter tonen för påsken. Att färga saker och ting gult är ett enkelt sätt att få något att passa in på påskbordet. Det eller bara garnera med lite mer färg med exempelvis flerfärgat strössel är ett hett tips för att förvandla ett vanligt bakverk till påskgodis.

Man kan också leka runt med andra bakverk genom att skära till dem i formen av kycklingar eller kaniner, två riktiga påskdjur. Ibland kan det räcka att bara göra några små kaninöron av något sött och sätta på ett par vanliga muffins eller någon annat. Är det inte påskgodis i grunden finns det alltså många sätt att få dem att passa in. Allt med lite kreativitet och experiment.