Avancerad tårtbakning och dekorering

cake roses_394135633

Efter man har bakat några tårtor i klassisk prinsesstil eller gjort några goda cupcakes, är man redo för nästa utmaning. Tårtbakning kan bli otroligt avancerat och hjälpmedlen går att köpa online, man behöver inte ha sitt eget bageri för att skapa konstverk i socker och mjöl.

    • Egen marsipan eller sockerpasta – gå ett steg längre och slipp onödiga tillsatser. Egen marsipan smakar gudomligt och med egen sockerpasta får man lära sig något nytt och får en hållbar produkt som räcker till flera tårtor eller konstverk.
    • Dekorera med sockerpasta – sockerpasta är mycket mer håll- och formbart än marsipan och lämpar sig bättre till fina dekorationer såsom blommor och figurer. En av grunderna i sockerpastakonstverk är att kunna göra en fin liten blomma. Man köper så klart till format och liknande får att få perfekta kanter, men det går lika bra att göra allt för hand.
    • För att kunna hantera de mer avancerade teknikerna behöver man mer avancerade hjälpmedel. Det kan vara bra att köpa in ett grundarsenal av ljus, formar och dekorationer som man inte kan göra själv.
    • En av de svåraste sakerna att lära sig är att temperera choklad. Det är en konstform i sig. Det krävs lite mer finess än att bara smälta chokladen i en kastrull. Ska man baka sina egna praliner kan man behöver lite tillsatser för att få rätt tjocklek och vet hur man håller en stadig och jämn temperatur på choklad tills det är dags att låta den stelna.