Baka till födelsedagskalaset

Har det blivit dags för födelsedagskalas? Då har du säkert en hel del bakning framför dig. Med rätt köksredskap blir det dock roligt att baka, och det finns en del att välja på online. När du väl har alla redskap du behöver är det dags att bestämma dig för vad du ska baka. Nedan ger vi dig lite tips!

Kakor till kalas

Kakor är för många ett måste på kalas och vill du verkligen briljera ska det finnas såväl vetebröd och mjuk kaka som småkakor. Någonting som är kul och även väldigt gott är en butterkaka. Fyll den antingen med bara vaniljkräm eller en kombination av mandelmassa och vaniljkräm. Eller varför inte komma på en egen, originell fyllning? Några populära småkakor på kalas är chokladsnittar, vaniljdrömmar och schackrutor.

Glöm inte tårtan

Inget födelsedagskalas utan tårta, eller vad säger du? Du kan välja att göra en traditionell jordgubbstårta eller prinsesstårta, men du kan givetvis också satsa på något mer originellt. Det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna när det kommer till tårtbak. Det vi tycker är allra roligast med att baka tårta är dekorationen – här får du verkligen använda din konstnärliga kreativitet med hjälp av frukt, bär godis, choklad och annat mumsigt!