Bakredskapen alla kök borde inkludera

baka_243114061

När det gäller att baka, vare sig det är bröd eller muffins, finns det nästan alltid redskap man kan få bra användning för. Här tipsar vi om några som alla borde ha i sitt kök.

Allt vi tipsar om här kan man lätt hitta i välutrustade butiker, och ofta till riktigt bra priser.

Slickepott

Slickepotten är ett av de mest självklara redskapen man kan ha i köket. Den har sina tydliga användningsområden och den gör jobbet bättre än något annat redskap. Se bara till att byta ut den när gummit börjar spricka.

Degbunkar

Degbunkarna är fantastiska redskap att ha i hemmet, dels för att mycket man bakar består av deg av något slag, men även för att de är så mångsidiga. Hårdplast eller rostfri stål är att rekommendera. Det finns även de i glas, men som vi alla vet kan glas så enkelt gå sönder.

Degskrapa

Degskrapan är ett så enkelt men ack så praktiskt redskap när man bakar. Inte bara är den perfekt för att göra precis vad namnet säger: skrapa deg från köksbänken. Det är ju också det perfekta redskapet för att dela upp degen i bitar.

Elvispen

Vispen i allmänhet är så klart ett väldigt viktigt redskap när man ska baka. Men med elvispen får man nästan alltid ett bättre och framförallt snabbare resultat. När man väljer elvisp bör man inte glömma bort att titta på sladdlängden. för det kan lätt hända att den är för kort. För bra rörelsefrihet och flexibilitet är det skönt med en sladdlängd på över en meter.

Digitalvåg

Få saker skyndar på förberedelsen som en digitalvåg. Så fort man behöver en viss mängd mjöl, eller något annat vi traditionellt mäter i vikt, är det digitalvågen som kommer till räddning. Man kan alltid se till att man följer recept till punkt och pricka när man garanterar att man får rätt mängd. Och förmågan att nollställa efter man ställt något på den är ju bara så otroligt praktiskt.