Fixa studentfesten

Nu tar ungdomarna studenten och självklart ska det firas med pompa och ståt. Tolv års studier gör de extra värda en fest de sent kommer att glömma, men vilken mat ska man servera? 

Studentmottagningar är roliga på det viset att studenten i fråga oftast vill göra något annat och mest längtar efter att åka ut och fira tillsammans med sina kompisar, men lite mat behöver alla och en sån här speciell dag kan man satsa på något lite lyxigare.

Att servera buffé på studentmottagningen är perfekt, buffé med kallskuret kött, potatissallad, bröd, paj och lite andra tilltugg räcker långt och är alldeles perfekt när man förväntas bli många. Särskilt bra är det om man väljer att servera kall mat eftersom det inte kräver något som helst underhåll. Och visst är det trevligare att sitta ned och äta tillsammans med sina gäster. På en student mottaggning är det inte ovanligt att det kommer gäster och släktingar som man annars kanske inte träffar så ofta och då är det extra roligt att ha tid över till att samtala med dem.

Om du vill förbereda långt innan kan du baka bröd och kakor och frysa in, det är också billigare att göra egna tårtbottnar om man har tänkt att servera tårta. På internet finns det flera sajter som tipsar om hur du på bästa sätt förbereder inför studentfesten. Det finns alltså inget krav på vad en studentmottagning ska innehålla, det är helt individuellt och vill du exempelvis wooka eller grilla så har Kitcha precis det du behöver. Kitcha är ett företag med ett brett sortiment inom kök och köksutrustning, oavsett om du behöver inspiration eller köksredskap så kan Kitcha hjälpa dig.

Lycka till!