Godis från andra länder

godis_118349908

Alla sött man väljer att stoppa i sig behöver man ju faktiskt inte ha gjort helt själv. Och även om man kanske väljer att lära sig hur man gör mer exotiskt godis i efterhand kan det ju vara roligt och intressant att först prova sig fram bland alla sötsaker som finns utanför Sverige som en vanligt Svensson aldrig har smakat.

USA & England

Utav alla länder i världen har vi nog bäst koll på matkulturen, traditionerna och rätterna i just USA och England. Detta är något vi huvudsakligen fått från film och tv, så det kanske inte alltid är en helt rättvis bild. Men att saker som pop-tarts, twinkies, junior mints, crunchie bars, Cadbury cream eggs och mycket annat är riktiga godsaker man kan köpa råder det ingen tvekan om. Butiker som USAGodis specialiserar sig på dessa två länder och kan erbjuda mycket gott.

Mexiko

När vi ändå talat om USA kan det vara värt att åka över den södra gränsen och besöka grannlandet Mexiko. Medan många nog är bekant åtminstone vid namn med godis man kan hitta i USA och England kan man nog nästan garantera att kunskapen om mexikanskt godis är näst intill noll. Vill man dock få en liten försmak av vad mexikanskt godis har att erbjuda kan man svänga förbi butiken Ándale-Órale.

Japan

Västvärlden fascination med Japan har kunnat ses på flera håll. Saker som japanska spel, anime och manga har ju redan etablerat sig i vår del av världen och är en del av vardagen för väldigt många. Men det japanska godiset har inte spridit sig lika globalt. En sajt som försökt förbättra detta är Japan Crate där man mer eller mindre prenumererar på lådor med japanskt godis och får en hemskickat varje månad. Var dock beredd på att få ett antal Kit Kats med tiden. Det finns nämligen nästan 300 olika smakar. Allt detta beror på att Kit Kat har ett ganska likt uttal som frasen ”Kitto Katsu”, vilket kan översättas som ”du kommer säkert att vinna”. Av denna anledning ger man ofta bort en Kit Kat som en lyckoönskning.