Lite kaffe på maten?

Vi är ett kaffedrickande släkte i Sverige och det är ofta som vi vill ha lite kaffe på maten. Även till frukost så blir det en kopp kaffe men gärna en kopp innan vi ska äta lunch. Vissa kan och vill ta ett par koppar kaffe under dagen. Vissa dricker det svart medans andra väljer att hälla lite mjölk i sitt kaffe. Vissa har även socker i sitt kaffe och andra dricker med en sockerbit på sidan om.

Ett kafferep kanske inte så många varit på men då är det flera sorters kakor till också. Minst sju sorter om det hela ska gå rätt till. De flesta av de som bjuder på kaffe idag kanske har en bulle eller någon kaka till. Går vi på café så kanske vi väljer en macka till kaffet och någon bulle av något slag. Hur vi lagar vårt kaffe hemma kan se olika ut. Vissa väljer att brygga sitt kaffe i en helt vanlig kaffebryggare. Någon kanske fortfarande kokar sitt kaffe i en kaffepanna, troligen vanligast i norra delarna av vårt avlånga land.

Andra väljer att köpa hem olika typer av kaffemaskiner. Där man lägger i en kapsel i någon form och med hett vatten och kraftigt tryck får sin goda kopp kaffe. Kapslar och pods kan man beställa på nätet i förpackningar om 10 per förpackning. Om man hittat sin favorit så kanske man beställer flera förpackningar av samma kaffe. Det är smidigt att få sitt kaffe genom en podmaskin. Det blir inget kaffe som blir över utan du får exakt det kaffe du är ute efter. Samma mängd och smak varje gång du startar din kaffemaskin.