Planera ditt bak och frys in

Det gäller att vara strukturerad och planera i tid om man vill hinna så mycket som möjligt och detsamma gäller inför högtids stunder och kalas. Genom att planera sin bakning så hinner man med både den, matlagningen och dekorationerna. 

Det bästa av allt är att genom att vara ute i tid så har du också tid att låta barnen vara med vid bakningen och hjälpa till. Låt dem välja sina favorit bakverk. Det gör inte så mycket om det skulle misslyckas någon gång, ni har tid på er att göra ännu en omgång innan kalaset om ni är ute i god tid. Även julbaket kan med fördel göras bort veckorna innan och frysas in så har man tid att sitta med barnen och pyssla och pynta och skapa den där mysiga julstämningen som man eftersträvar bland de sista veckorna som annars är rätt stressiga.

När man bakar till kalaset så kan man gärna förbereda och frysa in tårtbotten ett tag innan så är det bara att plocka fram den , fylla mellanlagren med valfria smaker och dekorera den till kalaset eller varför inte alltid ha en färdig botten i frysen till något speciellt tillfälle. Det finns många olika sätt att förvara kakor och bullar för att få dem att hålla länge så planera, strukturera, ha kul med dina barn och vinn samtidigt tid.