Planera inför julen

Julen ligger inte långt bort och det kan vara dags att börja planera lite smått inför denna stora högtid. Vissa saker kan man redan nu påbörja för att det inte ska bli allt för jäktigt de sista dagarna. Vi har våra olika rutiner hur vi påbörjar denna julplanering och här kommer våra tips.

Det gäller att minska julstressen så gott det går för att orka med allt som ska göras. Har man en bra plan så hinner man med det mesta och mycket går att förbereda i god tid innan själva julhelgen. Exempelvis så kan vissa maträtter lagas och frysas in för att ta fram till julbordet.

Mycket går att beställa online redan idag som håller fram till jul, tänk dock på att färskvaror har ett utgångsdatum så kolla detta innan du lägger beställning så de varar du beställer inte hinner bli dåliga innan julen.

Gör gärna en lista på allt som ska lagas och fixas till inför julen, skriv ner vad som du kan lösa nu på en gång. Det bästa är om du har ett para dagar där innan julafton där du inte behöver fixa med något mer än att tänka på er själva.

Själva julhelgen ska vara en helg där vi umgås med varandra och njuter av ledigheten med massor av god mat och härlig kvalitetstid med varandra. Det gäller att planera väl så man inte behöver springa omkring på självaste julafton och glasera revbensspjäll utan kan fokusera på själva julen.