Praktiska redskap för bakningen

När vi bakar dras det ofta fram både det ena och det andra köksredskapet. Många saker kan komma till riktigt bra användning beroende på vad har planerat att baka. Här tipsar vi om några riktigt användbara redskap du kanske inte tänkt på.

Hackredskap

Att snabbt kunna hacka upp och tärna ett och annat kan vara väldigt praktiskt och kan med rätt redskap gå på bara några få sekunder. Även om du är en expert med kniven kommer du att spara tid med ett sådant verktyg i köket.

Bakmatta

En bakmatta är ett utmärkt underlag när det kommer till att kavla ut deg. Lägg bara ned den på bordet eller bänken, släng på degen och börja kavla. Materialet håller inte bara mattan på plats, utan låter dig även ta bort degen efteråt utan att den fastnar på mattan.

Marmorkavel

En helt vanlig brödkavel är ju något alla har. Men om du aldrig testat en marmor kavel tidigare kommer du nästan bli frälst om du skaffar en. Inte nog med att degen fastnar mycket mindre på den. Den är också betydligt tyngre än en vanlig och du slipper därför lägga lika mycket av din egen vikt på den för att få bra resultat.