Sötsaker som presenter

present_294243506

Att ge bort ätbara saker är något som ligger många människor nära om hjärtat. Detta är traditioner man kan hitta över hela världen, och medan de exakta godsakerna som ges bort varierar stort, är tanken och välviljan bakom de ofta densamma. Här tipsar vi om ett antal olika sötsaker som passar perfekt att ge bort.

Kakmix i burk

Vi börjar med ett litet specialfall. Detta kan sägas vara som att ge bort ett recept mer än bara resultatet. Man häller ned de torra ingredienserna i en burk lager för lager och instruktioner om vad man blandar dessa med för att göra själva kakorna. För ett exempel på detta kan man läsa denna artikel. Kakmix i burk är en perfekt gåva till den som gillar att baka, och till dess att den faktiskt används ser den dessutom väldigt snygg ut.

Postkaka

Ibland finner man sig ju i sisten av att inte kunna lämna över presenten själv. Men detta är ingen anledning att inte kunna skicka iväg en sötsak som är fräsch och god att äta även fast den cirkulerat genom postens system. Detta är en tjänst som erbjuds av ett norrländskt företag och hur detta faktiskt går till kan man läsa mer om här. Detta är något man absolut bör testa!

Marmelad

Marmelader finns det så otroligt många olika varianter av och att ge bort en burk marmelad man gjort helt själv kan vara en otroligt fin gest. Se bara till att smaka den först! Frukt, bär och grönsaker kan alla vara grunden för marmelader och så länge man förstår hur det går till kan man börja experimentera hemma med en massa olika smakprofiler. Det är ju även väldigt populärt att blanda i saker som rom och whisky.