Tårtor för barnkalaset

tårta_168380330

Tårta och barnkalas passar ju ihop som handen och handsken. Ett barnkalas utan tårta är väl nästa på gränsen till katastrof. Men vad för slags tårtor ska man satsa på då? Här kommer några förslag som kan vara roliga för barnen att få sätta tänderna i!

Tårtbilder

Ett väldigt enkelt sätt att göra en vanlig tårta lite mer intressant är att helt enkelt använda sig av tårtbilder. Detta är en bild utskriven på antingen oblat eller sockerpasta som man helt enkelt lägger ovanpå en vanlig tårta. De är ofta dimensionerade att passa på standard tårtbottnar och man kan enkelt dölja kanten med lite dekoration som grädde eller bär.

Glasstårta

En glasstårta kombinerar ju två saker som barn verkligen älskar och detta är något som passar perfekt till barnkalas på sommaren när det är varmt ute och man vill svalka barnen med något kallt. Det finns många olika varianter man kan göra helt själv i hemmet, och har man även tillgång till en glassmaskin blir ju möjligheterna nästan ändlösa!

Kreativ design

För de som verkligen gillar en utmaning så kan man ta och göra något helt unikt. Kreativ tårtdesign är något många ängar sig åt och inspiration för egna skapelser går snabbt och enkelt att hitta på nätet. Många av dessa kan man ju endast återskapa med rätt utrustning och tekniker, men man kan säkert hitta på både det ena och det andra man faktiskt kan göra hemma efter lite inspiration.

Tematiska tårtor

Om man har bestämt sig för att köra ett tema på kalaset är det ju bra om tårtan också passar in i detta. Detta kan ju så klart kräva lite kreativ design och i vissa fall kan man ju faktiskt använda sig av en passande tårtbild om man kan hitta det, men för att verkligen få den att passa in kan man även tänka på dekorationen. Kör man till exempel ett monster eller skräcktema kan man ju göra ett ätbart spindelnät och lägga över tårtan.